The Great Gatsby (2013)

Genul Filmului: Dragoste Dramă Romantic
Calitate Film: HD

SUBTITRARE ROMÂNĂ

Synopsis

Mintea strălucită și plină de imaginație a scenaristului, producătorului și regizorului Baz Luhrmann a dat viață ecranizării romanului „Marele Gatsby”, scris de F. Scott Fitzgerald. În adaptarea sa regizorul îmbină vizualul, sunetul și povestea în 3D, oglindind epoca petrecerilor din perioada jazzului descrisă de Fitzgerald într-o manieră relevantă zilelor noastre. Leonardo DiCaprio joacă rolul lui Gatsby.
Marele Gatsby urmărește povestea scriitorului în devenire Nick Carraway, care pleacă la New York în primăvara anului 1922, o epocă a decăderii valorilor, a jazzului, a regilor contrabandei și a înfloririi bursei. În căutarea visului american, Nick ajunge să locuiască vizavi de petrecărețul milionar misterios Jay Gatsby și dincolo de golf de verișoara lui, Daisy, și de soțul ei afemeiat, cu sânge albastru, Tom Buchanan. Nick intră în lumea celor bogați, a iluziilor, iubirilor și decepțiilor lor. Nick, ca un observator al lumii noi în care a pătruns, scrie o poveste despre dragostea neîmplinită, visuri nemuritoare și tragedie și pune o oglindă în fața lumii noastre moderne și a greutăților sale.
Actorul nominalizat la premiul Oscar, Leonardo DiCaprio (Django Dezlănțuit, Aviatorul), interpretează rolul lui Jay Gatsby, Tobey Maguire joacă în rolul lui Nick Carraway, Carey Mulligan, nominalizată la Oscar, și Joel Edgerton joacă rolurile lui Daisy și Tom Buchanan, Isla Fisher și Jason Clarke interpretează personajele Myrtle și George Wilson, iar noua apariție Elizabeth Debicki joacă rolul lui Jordan Baker. Legenda filmului indian Amitabh Bachchan interpretează rolul lui Meyer Wolfshiem.
Luhrmann, nominalizat la Oscar (Moulin Rouge!) a regizat filmul în 3D pornind de la scenariul pe care l-a scris împreună cu vechiul său colaborator Craig Pearce bazat pe romanul lui Fitzgerald. Luhrmann a produs filmul împreună cu Catherine Martin, laureat al premiului Oscar Douglas Wick (Gladiatorul), Lucy Fisher și Catherie Knapman. Producătorii executivi sunt laureatul al premiului Oscar Barrie M. Osborne (Stăpânul Inelelor: Întoarcerea Regelui), Shawn „Jay-Z” Carter și Bruce Berman.
Catherine Martin, laureată a două premii Oscar pentru costume și scenografie, a creat scenografia filmului și l-a și produs. Directorul de imagine e Simon Duggan, iar montajul a fost realizat de Matt Villa, Jason Ballantine și Jonathan Redmond. Muzica a fost compusă de Craig Armstrong, iar Anton Monsted a supervizat producția muzicală și a și produs filmul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*