The Curious Case of Benjamin Button (2008)

Genul Filmului: Dragoste Dramă Fantastic Mister Romantic
Calitate Film: HD

SUBTITRARE ROMÂNĂ

Synopsis

„M-am nascut in conditii neobisnuite.”
Așa începe „Strania poveste a lui Benjamin Button”, o adaptare după nuvela lui F. Scott Fitzgerald, din anii 1920, despre un om care s-a născut pe la 80 de ani și care în loc să îmbătrânească, întinerește: Un om ca oricare altul, care nu poate ține timpul în loc. Începând la New Orleans, la sfârșitul primului război mondial, în 1918, și până în pragul secolului 21, parcurgând un drum neobișnuit, ca orice viață de om, filmul relatează povestea unui om ieșit din comun, a oamenilor și locurilor pe care le descoperă de-a lungul acestui parcurs, a iubirilor și despărțirilor pe care le trăiește, a bucuriilor vieții și tristeții morții, și a lucrurilor ce dăinuie dincolo de timp.

Paramount Pictures și Warner Bros. Pictures prezintă o producție Kennedy/Marshall, un film de David Fincher, „Strania poveste a lui Benjamin Button”, cu Brad Pitt, Cate Blanchett, Taraji P. Henson, Julia Ormond, Jason Flemyng, Elias Koteas și Tilda Swinton. Filmul este regizat de David Fincher. Scenariul este semnat de Eric Roth, după o poveste de Eric Roth și Robin Swicord, bazată pe nuvela lui F. Scott Fitzgerald. Poducătorii sunt Kathleen Kennedy, Frank Marshall și Ceán Chaffin.
Echipa realizatorilor din spatele camerei de filmat este condusă de directorul de imagine Claudio Miranda, scenograful Donald Graham Burt, monteurii Kirk Baxter și Angus Wall și designerul de costume, Jacqueline West. Muzica este semnată de Alexandre Desplat.

Premii: Nominalizat la Premiile BAFTA 2009, categoria ‘Cel mai bun film’ și ‘Cea mai bună coloană sonoră’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

3 Comments