Synopsis

Un avocat disperat să facă rost într-un timp cât mai scurt de o sumă mare de bani intră într-o periculoasă combinație ce implică distribuția de droguri. Planul său nu numai că nu funcționează, dar îl aduce pe muchie de cuțit, fiind nevoit să lupte din răsputeri pentru a-și salva viața.

Legendarul regizor Ridley Scott și scriitorul Cormac McCarthy („Nu există țară pentru bătrâni”), câștigător al premiului Pulitzer, au colaborat la realizarea thrillerului AVOCATUL, avându-i în rolurile principale pe Michael Fassbender, Penélope Cruz, Cameron Diaz, Javier Bardem și Brad Pitt. McCarthy, la debutul său ca scenarist, și Scott îmbină stilul spiritual și umorul negru care l-au consacrat pe scriitor cu un scenariu de coșmar, în care implicarea trecătoare a unui avocat respectat într-o afacere ilegală scapă de sub control.

AVOCATUL, o poveste spusă cu spirit, iar în final cu violență și patos, este un avertisment despre greșeala de a îți forța norocul. După cum afirmă Cormac McCarthy, este un film „despre oameni care se implică în ceva de care ar fi trebuit să se ferească”.

McCarthy a fost supranumit „Shakespeare al Vestului”, iar personajele sale de neuitat au captivat milioane de cititori. Deși câteva dintre romanele sale, inclusiv Nu există țară pentru bătrâni, Drumul și Pasiune neîmblânzită, au fost ecranizate, McCarthy a surprins pe toată lumea scriind scenariul filmului AVOCATUL. Personajele sunt remarcabile, împrejurările sunt tulburătoare, iar stilul spiritual și umorul lui McCarthy fac ca scenariile de coșmar să pară și mai sumbre.

McCarthy le-a vândut drepturile asupra scenariului producătorilor Nick Wechsler, Steve Schwartz și Paula Mae Schwartz, trioul care a realizat ecranizarea romanului Drumul. La scurt timp după aceea, Ridley Scott a citit scenariul și a vrut ca acesta să stea la baza următorului său film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*