In Time (2011)

Genul Filmului: Crimă SF Thriller
Calitate Film: HD

SUBTITRARE ROMÂNĂ

Synopsis

Într-un viitor unde timpul înseamnă la propriu bani și îmbătrânirea se oprește la 25 de ani, singurul mod de a rămâne în viață e să câștigi, să furi sau să moștenești mai mult timp.

Will Salas trăiește minut cu minut, munceste cinstit pentru a-si castiga timpul, insa preturile cresc nemilos, iar plata pare a fi din ce in ce mai neinsemnata. Intr-o seara, salveaza un necunoscut din mana hotilor de timp, strain al carui ceas valora aproape 100 de ani, o adevarata avere, dar si un real pericol. Afla ca acesta este batran de 200 de ani si ca viata pentru el nu-i mai poate rezerva nicio bucurie si nicio tristete pe care sa nu o fi trait deja.

In zorii zilei, strainul ii lasa mostenire lui Will intregul sau timp, inainte de a se sinucide. Intristat la vestea mortii necunoscutului, insa coplesit de binevoitorul dar ce îi dă acces la lumea înstăriților, Will decide sa ii faca o surpriza mamei sale. Acesta insa nu mai are suficient timp pe ceasul ei si neajungand la timp la fiul sau pentru a-i dona, femeia moare in bratele lui. In sufletul lui Will se naste atunci dorinta de razbunare impotriva celor bogati si o sete de razvratire impotriva conditiei sale si a ierarhiei nemiloase hotarate in functie de pretiosul timp.

Infiltrat in noua lume a bogatilor si bucurandu-se de noul sau statut, Will decide sa profite de tot, fara a-si uita insa scopul si fara sa stie ca pe urmele lui se afla un cronometror, un fel de politist intrigat de fluxul mare de timp donat fara motiv.

Ajuns la o petrecere a unor figuri importante, Will face cunostiinta cu Sylvia, care este chiar fiica magnatului timpului. Aproape prins de cronometror, Will abia reuseste sa scape, rapind-o insa pe frumoasa moștenitoare in vederea unei rascumparari. Actiunea si situatiile limita la care sunt supusi cei doi fugari ii fac sa se indragosteasca, iar Will gaseste in Sylvia nu numai o complice, ci si o razvratita, asemenea lui, impotriva strictetii impuse de tatal sau. Impreuna, boicoteaza si distrug sistemul corupt, rasturnand statutul claselor sociale, dar si organizarea societatii.

Insa aceasta actiune nu pare o solutie, caci saracii nu stiu sa traiasca altfel decat au fost invatati de natura conditiei lor si anume la limita dintre viata si moarte, iar inavutirea peste noapte nu le ofera un trai sigur si fericit, iar celelalte lucruri se devalorizeaza pana la disparitia utilitatii lor.

„In time” este o parabola ecranizata a sistemului corupt in care traim, a stratificarii sociale si a limitelor impuse de acestea, insa ne face sa intelegem ca acesta este demersul firesc al unei societati, nu neaparat sanatoase, dar functionale, care in conditii diferite rastoarna echilibrul si valoarea lucrurilor.

„În timp” e scris și regizat de Andrew Niccol, ale cărui merite includ scenariul pentru The Truman Show. Filmul e produs de Eric Newman (Children of Men), Niccol și Marc Abraham (Children of Men). Producătorii executivi sunt Andrew Z. Davis (Red Dragon), Kristel Laiblin (Children of Men) și Amy Israel (Shall We Dance). Talentele din culise îi includ pe operatorul de imagine nominalizat la Oscar de 9 ori, Roger Deakins (True Grit, The Reader), scenograful nominalizat la BAFTA Alex McDowell (Watchmen, Charlie and the Chocolate Factory) și laureata cu 3 premii Oscar pentru costume Colleen Atwood (Alice in Wonderland, Memoirs of a Geisha, Chicago).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*